Fogyatékos és nem-fogyatékos emberek sikeres együttműködését bemutató történeteket gyűjtünk erre az oldalra. Válasszon a képek közül és pillantson be a fogyatékos munkatársak világába!
  • Hotel Panda
  • Ízlelő étterem
  • Kocsis Júlia
  • Ráday Könyvesház
  • Neo Interactive
  • Hobby rádió
  • Homokkép
  • Hotel Európa Fit

Idegenforgalom, vendéglátóipar

Foglalkoztatottak száma

Jelenleg 2 fogyatékossággal élő munkatárs dolgozik a szálloda call centerében, telefonközpont kezelői munkakörben.

A cég története

A négycsillagos szálloda immár 10 éve várja a pihenni vágyókat Hévíz szívében. A szálloda számos szolgáltatást kínál vendégei számára. Barátságos és szakmailag felkészült személyzete mindent megtesz a legnagyobb kényelem biztosítása érdekében.

2010-ben a keszthelyi Munkaügyi Központ segítségével toboroztak fogyatékkal élő munkatársakat. A szálloda call centerében dolgozó munkatársak könnyedén beilleszkedtek, értékes tagjai a csapatnak. Király László Front Office manager elmondta, hogy a munkatársak nem szeretik a megkülönböztetést és a megfelelő feladatkör kiválasztásával hosszú távra stabil munkaerővé válnak. A pozitív tapasztalat hatására még több fogyatékkal élő személynek adnak esélyt: egy nyertes pályázati program keretében 3 csökkent munkaképességű fiatalnak nyújtanak lehetőséget gyakorlati munkára, 3-3 hónapra. A vezetőség véleménye szerint a szállodai gyakorlati munka egyben lehetőséget teremt a fiatalok számára a társadalomba való integrációra, az ép munkavállaló kollégákat pedig együttműködésre tanítja. Könnyid László, a szálloda vezérigazgatója elmondta: "Örülünk, hogy az első tapasztalatok pozitívak, így tervezzük, hogy a jövőben a fiataloknak munkalehetőséget is kínálunk, ezzel is segítve őket a társadalmi rehabilitációhoz."

"Elégedett vagyok a munkámmal és munkahelyemmel is. Kevés olyan hely van, ahol foglalkoztatják a hozzám hasonlókat, pedig mi is olyan emberek vagyunk, mint a nagy átlag. Ha az emberek toleránsabban állnának a kérdéshez, felismernék a fogyatékkal élők képességeit, tudását."

Nagy Tünde Katalin vagyok,

a telefonközpont végtaghiányos munkatársa
Ha az ön munkahelyén is fogyatékos emberek dolgoznak együtt nem-fogyatékos munkatársakkal, és szeretné történetét megosztani velünk, akkor képeit, történetét az info@keruljkozelebb.hu címen várjuk.