Kerülj közelebb

Mindennapi témák, divat és trend

A Motorola és a Xiaomi is a Samsung 200MP-es kameráját használja majd.

A folyamatosan javuló System-on-Chip (SoC) platformok révén a nagyobb sebességű kamerák egyre inkább valósággá válnak a zászlóshajó készülékek számára. A Samsung 200 megapixeles szenzort készít, ezt már tudjuk, de állítólag nem egy Samsung készülékben fog először megjelenni.

Nem, ezt az elismerést valószínűleg a Motorola vagy a Xiaomi kapja meg először, az Ice Universe neves szivárogtató szerint, aki a következőket nyilatkozta a Twitteren:

A verseny egy része az új SoC-k megvalósításán múlik majd. A MediaTek Dimensity 9000-es, akár 320 megapixeles felbontást is támogató processzorát már leleplezték, míg a Qualcomm várhatóan december első hetében mutatja be Snapdragon 8 Gen 1 platformját. A Samsung valószínűleg az utóbbiakból, valamint a saját Exynos platformjából kettőt használ majd a koreai és az ázsiai területen megjelenő telefonjaihoz.

Hogy pontosan melyik készülék lesz az első, amelyik 200 megapixeles kamerával büszkélkedhet, az még vita tárgya. A Xiaomi december végén szokott gyorsan kijönni a blokkokból, így még mindig fennáll a lehetősége, hogy a 12 Ultra is helyet kap majd ebben a szenzorban (bár ezt egyelőre valószínűtlennek tartjuk, mivel még túl korai lenne). A Moto álláspontja: csúcsmodellnek kellene lennie, tehát egy új zászlóshajó Edge készülék 2022 közepén talán?

A másik kérdés az, hogy miért 200MP-es szenzor? Nos, ez kevésbé a felbontásról szól, mint inkább a több pixelben rejlő lehetőségekről. A Samsung ISOCELL HP1 névre keresztelt érzékelője nem csak 8K videofelvételek rögzítésére képes, de ennyi pixelével megnyitja az utat a továbbfejlesztett nagy dinamikatartomány (HDR) és a különböző pixel binning lehetőségek előtt (16 az 1-ben 12,5 megapixeles eredményt ad alapértelmezettként).

Egyre valószínűbb, hogy ezt az új érzékelőt a Qualcomm Snapdragon Tech Summiton egy prototípus készülékben fogjuk látni, így biztos, hogy ha megjelenik, akkor azt a készüléket is kipróbáljuk. További információk december elején a legjobb becslésünk.

Related Posts