Lefagyott az iPhone-od? Itt a megoldás!

By | 09/30/2018

Nincs semmi bosszantóbb, mint hívni vagy használni az iPhone-jét, de ezt nem teheti meg, mert az iPhone le van fagyva. Amikor iphone-junk lefagy, hajlamosak vagyunk türelmetlenek és azonnali megoldást találni a problémára. A jobb megoldás számunkra mindig technikai szakértelmet kérünk a tech gurukról. Ebben a cikkben tippeket és útmutatásokat adunk a probléma megoldására, anélkül, hogy szakértőt kellene bevonnunk, vagy meg kellene látogatnunk. Ezzel az útmutatóval az iPhone-t kevesebb, mint tíz másodpercen belül javíthatja anélkül, hogy bármilyen tartozék lenne, amikor a telefon lefagy.

iphone x újraindítás, reset

Gyakran előfordul, hogy ha fagyasztott iPhone készüléke van, akkor nem végezhet vele semmilyen tevékenységet. Az iPhone egy bizonyos képernyőre ragad, és úgy tűnik, nem mozog rajta, annak ellenére, hogy számos kísérletet tett erre. Ezek a tippek ugyanúgy hasznosak lehetnek, ha az iPhone be van kapcsolva, és nem fog bekapcsolni.

Technikai szempontból a folyamatot kemény újraindításnak nevezik. Néhány negyedévben nehéz alaphelyzetbe állítható. A reset mindig az embereket aggodalommal tölti el, mivel a gyári visszaállításhoz kapcsolódik. Ebben az összefüggésben nem állítja vissza az iPhone készüléket a szokásos módon a gyári alapállapotban, ahol az adatok általában elveszettek. Fontos megjegyezni, hogy ez a folyamat nem mindig oldja meg a fagyasztási problémáit. Ebben az esetben lehet, hogy kénytelen lesz eltávolítani egy adott programot, vagy végrehajtani a rettegett gyári visszaállítási eljárást. A gyári alaphelyzetbe állítás újrakezdi a semmiből.

Általában normális, ha egy iPhone évente legalább egyszer vagy kétszer befagy. Ez általában akkor következik be, ha egy rossz alkalmazás telepítve van, vagy amikor egy alkalmazás fut egy probléma. A probléma egy ideig fennmaradhat, ami egy lehetséges hardverkérdésre utal. Ebben az esetben várható, hogy meglátogatja az alkalmazásboltot, hogy megoldást találjon a problémára.

Javítsd 10 másodpercig

Amint már említettük, ez nem bonyolult folyamat. Ez megtörténhet mind az energiaellátás, mind az otthoni gomb egyidejű megnyomásával és lenyomásával, amíg a készülék újraindul. Csak akkor hagyja el, ha az Apple logó megjelenik a képernyőn a fagyasztott állapotból.

Technikai szempontból a folyamatot kemény újraindításnak nevezik. A normál újraindítás nem jelenti azt, hogy mind a tápfeszültséget, mind az otthoni gombot megnyomja. A két gomb megnyomásának folyamata automatikusan kényszeríti az iPhone újraindítását. Ez ugyanaz lehet, mint a laptopon lévõ bekapcsológomb megnyomása, a Mac könyve vagy a készülék áramellátásának kikapcsolása. A készülék váratlanul újraindul (leáll).

Ha újraindítja az eszközt, akkor engedje el a bekapcsológombot (nem kell tovább tartania). Meg kell jegyezni, hogy ebben a folyamatban az eszköz újraindítása nem lesz olyan adat, amely elvész a folyamat során, ez általában a sok iPhone-felhasználó félelme. Ha azonban olyan feladatokat végeznél, mint egy dokumentum vagy üzenet írása, egyes adatok elveszhetnek. A helyzet hasonló lenne, ha egy alkalmazással dolgozna. Dióhéjban a telefonban vagy a külső memóriában tárolt adatok nem lesznek meggyengítve a visszaállítási folyamatban.

Hard Reset

Ahhoz, hogy a módszer működjön, nem kell áramforráshoz csatlakoztatni. Azonban előfordulhat, hogy az eszköz alacsony energiafeszültség mellett csatlakoztatja a készüléket egy tápforráshoz. Ez biztosítja, hogy az eszköz ne kapcsolja ki teljesen a visszaállítási folyamatot. Ellenkező esetben a módszer bármikor alkalmazható, amikor az iPhone befagyott. A hard reset módszer minden Apple szoftveren futó iPads és iPhone készülékeken működik.

Azok a felhasználók, akik gyakran tapasztalták ezt a problémát (fagyasztás), tanácsos eltávolítani azt a konkrét alkalmazást, amely a problémát okozza, és ahol lehetséges, biztosítsa, hogy az alkalmazás mindig frissüljön. Abban az esetben, ha ritkán újraindítja az iPhone-t és a probléma bekövetkezik, tanácsos újraindítani legalább hetente egyszer. Ez biztosítja, hogy a telefon naprakész legyen, és a fagyás nem fog megtörténni.

Ha azonban a probléma tartós, javasoljuk, hogy biztonsági másolatot készítsen a teljes telefonadatról a laptopon vagy icloudon, majd hajtsa végre a gyári alapállapotba állítást. Általában a gyári visszaállítási folyamat időt vesz igénybe, de megoldja a problémát, és javulhat az iPhone teljesítménye.

Sokan vannak ott, akik iphone-okat használnak, és gyakran találkoznak a fagyasztási problémával, de nem tudják, mit kell tenniük. A legtöbbjük a technikusoktól függ, hogy megoldják azt a problémát, amelyet a lehető legrövidebb időn belül saját otthonról kijavítanak. Legtöbbjük egy 10 mm-nél rövidebb fúróra számíthat. Ezen a ponton egyetértünk abban, hogy az információ hatalom. Meg kell jegyezni, hogy a fent említett tippek rövidek és könnyen érthetőek mindenkinek. Minden iPhone tulajdonosnak joga van a lehető legrövidebb idő alatt megoldani a kihívást otthona vagy irodája kényelmében.