Kerülj közelebb

Mindennapi témák, divat és trend

Samsung Galaxy S22 tokok és külső dizájn

Az új késüzlék láttán az első amit látunk a külseje és a megkapó dizájnja, amit egy megfelelő telefontokkal méginkább kiemelhetünk. A Samsung fogott egy jól bevált dizájnt, belepakolta a legújabb zászlóshajó processzort, és egy olyan androidos okostelefont készített, amelyet szinte bárkinek tudnék ajánlani. De sajnos nem tökéletes.

Ha prémium hardverről van szó, ne keress tovább a Galaxy S sorozatnál. Eltűnt a Galaxy S21 és a Galaxy A sorozat műanyag hátlapja. Idén matt üveg hátlappal, alumínium kerettel és a képernyőt borító Corning Gorilla Glass Victus üveggel találkozhatunk.

S22 telefontokok és hátlapok a tökéletes védelemért

Minde minden készüléket, az S22-t is érdemes komolyabb védelemmel felruházni. Az üveg hátlap habár sokkal szebb, mint a tavalyi műanyag, sérülékenyebb is. Könnyen törhet egy elejtésnél, és sajnos kizárólag a hátlap cseréjére a Samsung-nál nincs esélyünk. Csak az egész készülékházat cserélik, aminek az ára már-már a telefon felével vetekszik.

Ha fontos a prémium védelem és a tökéletes illeszkedés amivel a legjobbat nyújthatod védelem szempontjából a telefonodnak akkor válassz egy megbízható Samsung Galaxy S22 tokot, ami karc és sérülésmentessé teszi legójabb csúcsmobilod. A legújabb védőtokok már kameravédővel is fel vannak vértezve, így az optikai lencsék épsége miatt sem kell aggódnod.

Egyik kategóriagyőzter védelem a Fusion Protect telefontok, ami átlátszó külseje révén nem takarja el a készüléked különleges színét, és kényelmes fogásával csúszásmentessé is teszi azt. Az egyik legjobb tulajdonsága az extrán kiemelkedő kamera védelem, ami jóformán körülveszi a kamerát, hogy semmi törés és szennyeződés ne érhesse.

Samsung Galaxy S22 dizájn és funkciók

Ha körülnézünk a telefonon, a Galaxy S22 alján USB-C portot, hangszórót, mikrofont és SIM-kártya foglalatot találunk. Ha a jobb oldalra lépsz, a bekapcsoló és a hangerőszabályzó gombok, valamint egy 5G antennaablak fogad. A tetején még egy utolsó mikrofont találsz, és ennyi.

Általában azt mondanám, hogy egy ilyen telefon túl csúszós lenne ahhoz, hogy hosszabb ideig tartsuk a kezünkben, de a Galaxy S22 kicsi és kompakt mérete miatt rendkívül könnyen kézben tartható. Persze, ha aggódsz, hogy a készülék mindkét oldalán lévő üveg eltörik, egy tok feldobása nem tenné nehézkessé a készüléket.

Az egyetlen igazi panaszom az, hogy bárcsak a keret matt felületű lenne, hogy illeszkedjen a hátsó üveghez. Ez a változtatás kevésbé csúszósá tenné a telefont, és elrejtené az ujjlenyomatokat, amelyek állandóan szemetelik a készülék oldalait.

Lényeges pozitívum (legalábbis számomra), hogy az előlapi üveg sík, és nincsenek ívelt élei. Tudom, hogy sokan jobban szeretik a lekerekített kijelzők megjelenését, de én élveztem, hogy a Galaxy S22-nél nem kell aggódnom, hogy a tenyér visszautasítása működik.

Az egyetlen másik vizuális dizájnbeli különbség a tavalyi Galaxy S21-hez képest az, hogy a kameradudor burkolata már nem egyetlen, a keretből kiálló fémdarab. Ehelyett ez egy különálló fémdarab, amely színben illeszkedik a hátsó üveghez.

Ha kéttónusú dizájnt szeretne, akkor . A vállalat exkluzív grafit, krém, égszínkék és lila színekben árulja a keret festéséhez illeszkedő, kontrasztos kameradudorokkal.

S22 külső vélemény és összegzés

Árát tekintve a termékcsalád közepén helyezkedik el, és tisztességes választás, de nem igazán emelkedik ki a többi közül. A nagyobb képernyő egy szép bónusz, mint ahogy a vaskosabb akkumulátor, de sajnos nem látom, hogy sok ilyen repül le a polcokról.

Végül is, ha már hajlandó vagy zászlóshajó méretű összegeket fizetni egy új telefonért, akkor jobban jársz, ha elköltöd a plusz pénzt, és inkább az S22 Ultra-t veszed meg. A másik oldalon, ha a pénz egy kicsit szűkös, a normál S22 kellene a go-to frissítés.

 

Related Posts