Kerülj közelebb

Mindennapi témák, divat és trend

Galaxy Note 8 kijelző tulajdonságok

2960 x 1440 képpont (“WQHD +”, 522ppi), a 6,3 hüvelykes panel biztosan nem hagyja a felbontást. Hiba, ritkán látja, hogy sok képpontot használnak. Az alapértelmezett “optimalizált” állapotban a Galaxy Note 8 csak energiatakarékos üzemmódban 2220 x 1080 képpontos felbontással (“FHD +”, 392ppi) és 1480 x 720 képponttal (“HD +”, 261ppi) képes alkalmazásokat és fényképeket készíteni. Csak akkor, ha bekapcsolja a Performance módot, az akkumulátor élettartamának kárára, hogy a 8-as jegyzet valójában minden hengeren és képponton tüzel.

Sok felhasználó számára ez zavaró lesz. Miért olyan sok képpont, ha nem fogja használni őket teljes hatásukra? FHD + módban 2,3 millió képpontról 4,2 millió fizikai képpont foglalkozik, ami hulladéknak tűnik. Valóban, csak az FHD + kiszolgálása megóvja a feldolgozóerőt, de nem ment energiát a képernyőn.

A komplexitás félretéve, még akkor is, ha a normál módban a képernyő jó állapotban van. Ha erre szüksége van, akkor akár egy szemhéjfényes, fényes 1200 szálat is fel tud emelkedni. Mert az uniníciált, jó laptop képernyőn kb. 300 csomó lesz, és egy csúcskategóriás HDR TV általában kb. Ez hihetetlenül fényes, bár nehéz ellenőrizni, mert az automatikus fényerő kikapcsolt állapotában a képernyő normál körülmények között nem hajlandó túlhaladni 340 nits. Gyanítom, hogy a YouTube és a Netflix HDR kompatibilis tartalmának megtekintésekor csak 1200 Nits-t kapsz, és mindkettő fantasztikusnak tűnik.

Az AMOLED kijelzője tiszta fehéreket, gazdag színeket és csak a mozgás elmosódását okozza a szöveg átugrásakor. Kicsi kék árnyalat van, ha a telefont nem központosan látja, és a két lejtős széle elveszíti a fényességet és a tisztaságot, ami egy kicsit kiábrándító, ha nem meglepő.

Kijelző széltől szélig

A képernyő teljes WQHD + felbontása esetén a szöveg szuper éles és éles, a nagy felbontású fotók pedig. De őszinte legyek, nehéz lesz meglátni a mindennapi használat különbségét. Gondolom, ez a következtetés igazolja a Samsung azon döntését, hogy alapértelmezés szerint letiltja a teljes felbontást, de ez nem változtatja meg azt a tényt, hogy ez a szuperhúzódó képernyő az idő nagy részében elpazarolt.

A furcsa képméretarány miatt meg kell határozni minden megnyitott alkalmazást, amelyet a képernyő teljes hosszára kell feszíteni. Eddig nem volt probléma ezzel. Az egyetlen másik hátránya, hogy a legtöbb online videó 16: 9 képaránnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a videódnak fekete sávjai vannak mindkét oldalán, vagy megnyithatja és levághatja a videót, hogy kitöltse a képernyőt. Egyes szélesvásznú filmek valóban hasznot húznak az utóbbiak közül, de videókonként kell döntenie.

A jegyzet egyik utolsó funkciója az állandóan bekapcsolt képernyő. Mivel az AMOLED képpontok önállóan világítanak (csak akkor használják a tápellátást, ha nem fekete, ellentétben a hagyományos LCD-kkel, amelyek mindig bekapcsolódnak), lehetősége van arra, hogy a kijelzőt fekete-fehér órával, akkumulátor információkkal és média gombokkal tartsa.

Ez nagyszerű, amíg megnézed a Samsung energiagazdálkodási lehetőségeit, és rájönnek, hogy az akkumulátor élettartama napi több mint egy órával csökkenthető. Sőt, még akkor sem tűnik ki, amikor a telefon a zsebében van, és még értékesebb energiát veszteget. Ez egy nagyszerű tulajdonság a Samsung többi telefonján, de ha az akkumulátorkapacitás olyan szűkös, az első dolog, amit ki kell kapcsolnia.

Related Posts